Det är härligt att börja dagen med egenbakat bröd, och scones är ett snabbt sätt att skapa ugnsvarmt i en handvändning. Såhär inför helgen tänkte jag dela mitt recept på scones som många frågat efter. Hemligheten bakom dessa är flingsalt, enbart vetemjöl samt blandningen av olja och smörklickar.
Recept:
4 dl vetemjöl
2 rågade tsk bakpulver
1 tsk vanlig salt
1 nypa flingsalt i degen
1-2 msk olja
1-2 msk smörklickar
2 dl mjölk
Flingalt att strö över
Du kan också välja att enbart använda olja eller smör men ta då 2 msk av det du använder.
Tips: Jag använder helst lättmjölk (även om det blev röd mjölk på bilden) för att få luftiga scones. Jag tycker det blir skillnad mot röd mjölk.
Tillagningstid: 5 min + 15 min i ugnen.
Det som gör mina scones så goda är flingsaltet som jag har både i degen och strör ovanpå brödet.
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda de torra ingredienserna och släng i en nypa flingsalt.
Häll i oljan samt smörklickarna.
Blanda allting och häll sedan i mjölken.
Blanda bara snabbt ihop och låt degen vara lite klumpig.
Fördela degen i två delar på ett bakplåtspapper. Platta till ca 1-2 cm tjocka bröd och gör ett kors över vardera. Skär inte igenom delgen.
Strö över lite flingsalt.
Färdiga att ställas in i ugnen!
Bröden ska vara 15 min i ugnen.
Sen är det bara att bryta isär brödet. Serveras direkt. Smaklig måltid!
//Kökshandduk Elce Stockholm//
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar